صنایع آبکاری

استات سدیم

استات سدیم

استات سدیم خشک ، استات سدیم آبدار.

فرمول شیمیایی : C2H3NaO2.

علامت اختصاری : NaOAc.

کاربرد :

1. در صنعت نساجی برای خنثی سازی ضایعات
2. در تولید لاستیک مصنوعی ، برای جلوگیری از حرارت زیاد از سدیم استات استفاده می شود.
3. در تولید لباس های پنبه ای ( کتان) سدیم استات برای جلوگیری از تجمع الکتریسیته ساکن به کار می رود.
4. این نمک در عکاسی و رنگ نیز کاربرد دارد.
5. در پوشش و درزگیری بتن برای جلوگیری از صدمه خوردن در برابر آب مورد استفاده قرار می گیرد.
6. در خوراکی ها برای طعم دهی به کار می رود که مشهورترین استفاده آن در مزه ی چیپس سرکه نمکی است.
7. در صنعت آبکاری
روش تولید : اين نمک از واکنش سديم بيکربنات در سرکه به صورت محلول سديم استات در آب به دست مي‌آيد. به بيان ديگر جوش شيرين با سرکه واکنش مي‌دهد و تبديل به محلول سديم استات در آب مي‌شود که با آزاد سازي کربنيک اسيد به صورت گاز کربن دي اکسيد و آب همراه است.

معادله شیمیایی :
CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2CO3
کربنيک اسيد + سديم استات → سديم بيکربنات + اسيد اسِتيک.

6

اسیدفسفریک از جمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنعت است. به عنوان ماده افزودنی در نوشابه‌های گازدار کاربرد دارد و در تولید کودهای شیمیایی فسفاته، پاک کننده‌های صابونی و غیر صابونی، تصفیه آب، خوراک دام و دارو سازی، مکملهای غذای دام و طیور(دی و منو کلسیم فسفات)، مواد فسفاته شوینده‌ها، تصفیه پسابها، تولید کودهای فسفاته(مهمترین)، ضد حریق کردن برخی سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال، ونیز جهت تمیز کردن و جرم گیری سطوح فلزی به کار می‌رود. فسفریک اسید خوراکی را از افزودن آب به P4O۱۰ می‌سازند. اسید فسفریک اسید ضعیفی است و در شرایط عادی و مدت زمان کوتاه آنقدر نمی‌تواند خطرساز باشد.

3

نیکل یکی از مهمترین فلزاتی است که در آبکاری به کار گرفته می‌شود

نیکل رنگی سفید شبیه نقره دارد که کمی متمایل به زرد است و به راحتی صیقل‌پذیر و دارای خاصیت انبساط وانقباض٬ جوش‌پذیر بوده و مغناطیسی می‌بلاشد. آبکاری با نیکل اساسا به منظور ایجاد یک لایه براق برای یک لایه بعدی مانند کروم و به منظور فراهم آوردن جلای سطحی خوب و مقاومت در برابر خوردگی برای قطعات فولادی٬ برنجی و حتی بر روی پلاستیکهایی که با روش‌های شیمیایی متالیزه شده‌‌‌اند به کار می‌رود.

7

تری سدیم فسفات با فرمول شیمیایی ( Na۳PO۴ ) یک ترکیب شیمیائی امولسیون کننده ، قلیائی قوی با pH معادل ۱۲ است و در آب براحتی قابل حل می باشد. در صنایع غذائی به وفور استفاده می شود به طوری که از این ترکیب برای بهبود بافت پنیر و حفظ لزجت شیر و جلوگیری از جدا شدن فاز آبی در شیر منجمد، استفاده می‌شود. نوعی ترکیب از سدیم و فسفر است. این ماده در تولید لاستیک، شوینده ها و چاپ عکس کاربرد دارد. در پودرهای لباس شویی ( همچنین صنایع تصفیه برق آبی ) باعث از بین رفتن سختی آب می شود، همچنین به عنوان مواد نگه دارنده نیز گزینه خوبی به حساب می آید.

عمده صنايع مصرف‌كننده اين ماده شيميايي شامل كارخانجات توليد مواد شوينده، صنايع تصفيه آب، صنايع غذايي، صنايع سراميك‌سازي، معدني، صنايع توليد كاغذ, صنايع پتروشيمي و نیروگاه ها مي‌باشد.

2

نیتریت سدیم

کاربرد در خوراکی ها: پیشگیری از رشد کلوستریدیوم بوتولینیوم ( عامل بوتولیسم؛ مسمومیت غذایی حاد) ؛ بهبود و حفظ طعم و رنگ ماهی و گوشت

سدیم نیتریت (به انگلیسی: Sodium nitrite)‏ با فرمول شیمیایی NaNO۲ یک ترکیب شیمیایی با جرم مولی ۶۸٫۹۹۵۳ g/mol می‌باشد.
شکل ظاهری این ترکیب ، جامد سفید و یا کمی زرد است.
خصوصیات فیزیکی:
1_ سدیم نیتریت د ر زیر نقطه ی جوش در 320 درجه سانتی گراد تجزیه میشود.
2_ نقطه ی ذوب :271 درجه
3 _ دانسیته ی آن : 2/17 و 4_ حلالیت در آب خوب است (82گرم در 100میلی لیتر در 20 درجه سانتی گراد.)
نوع ترکیب شیمیایی: نمک

نیترات سدیم در صنعت شیشه کاربرد وسیعی دارد . نیترات سدیم از یک طرف باعث اکسیداسیون مواد ارگانیتی شده و باعث تبدیل آهن دو ظرفیتی به سه ظرفیتی است و از طرف دیگر از احیاء بعضی از مواد که نتیجه آن تغییر رنگ می باشد جلوگیری مینماید ضمنا سبب افزایش شفافیت شیشه میشود .

عملیات حرارتی سخت کاری _  زاج کاری و…. نیز کاربرد دارد   و در

همچنین این ماده در ساخت تقویت‌کننده‌ها، بمب دودی و موارد زیاد دیگر نیز  کاربرد دارد .

کلرید باریم (به انگلیسی: Barium chloride) با فرمول شیمیایی BaCl۲ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۲۰۸٫۲۳ g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد سفید است.

باریم کلرید نمکی سفیدرنگ است که به علت داشتن باریم، هنگام سوختن رنگ شعله را سبز می کند
موارد کاربرد باریم کلرید:
باریم کلرید آبدار در فرآیند تولید پایدارکننده ی پلیمر PVC ، روغن های روان کننده، تولید باریم کرومات ، باریم تیتانات و باریم فلورید مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین جهت تولید سرامیک PTC ، عناصر الکترونیکی دقیق، در تولید شیشه های ویژه، تولید حدواسطهای مورد استفاده در داروسازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

0906051408407933

کلرید روی (به انگلیسی: Zinc chloride) با فرمول شیمیایی ZnCl۲ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم۳۰۰۷۸۵۵ است. که جرم مولی آن 136.315 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد بلوری سفید است.

سولفات نیکل(II) (به انگلیسی: Nickel(II) sulfate) با فرمول شیمیایی NiSO4 یک ترکیب شیمیایی باشناسه پاب‌کم 24586 است. که جرم مولی آن 154.75 g/mol (anhydrous)
262.85 g/mol (hexahydrate) 280.86 g/mol (heptahydrate) می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای جامد زرد و سبز است.

20123161015460

نیترات سدیم ماده ای بی رنگ، بی بو، بصورت کریستالی است، از نیترات سدیم برای ساخت نیترات پتاسیم، کودهای شیمیایی، در ساخت شیشه های با مقاومت بالا, برخی از مواد دارویی محدود و برای حفظ گوشت استفاده می شود. سدیم نیترات را می تواند به عنوان ماده خام برای تولید اسید نیتریک، که آن هم برای کود مهم است، همچنین قلم زنی فلزات و تصفیه و استخراج طلا استفاده کرد. اغلب با نیتریت سدیم اشتباه گرفته شود,اگر چه از نظر شیمیایی مشابه, ولی قطعا دارای خواص و کاربردهای مختلف هستند.

نیترات نقره

کلرید آمونیوم (نشادر)