سایر محصولات

پتاسیم-یدید

پتاسیم یدید یکی از مشتقات مهم ید در داروسازی و ضد عفونی کننده ها و صنعت پلیمر میباشد. این ترکیب برخلاف یدات پتاسیم به نور مستقیم و رطوبت حساس بوده و غالبا تحت چنین شرایطی به ید مولکولی اکسید میگردد و رنگ آن از سفید به زرد کم رنگ تغییر می یابد.

کاربردها:

  • استفاده در ضدعفونی کنندهای انسانی و دامی نظیر گلیسیرین یده
  • پایدار کننده حرارتی نایلون 6و6
  • تهیه قرص یدید پتاسیم برای مراکز هسته ای
  • کاربردهای آزمایشگاهی در تیتراسیونهای یدومتری
  • در داروسازی جهت ساخت مکملهای مولتی ویتامین مینرال و برخی داروهای خلط آور
  • درمان برخی عفونتهای قارچی مانند sporotrichosis

آمونیوم-پرسولفات

شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید مایل به زرد است.

روغن-کرچک

روغن کرچک و مشتقات آن را در تهیهٔ سوپ، روغن هیدرولیک و روغن ترمز، رنگ، جوهر، انواع آستر، پلاستیکهای مقاوم در برابر سرما، واکس و دیگر مواد براق کننده، نایلون، عطر و … به کار می‌برند.

سم ریسین، از فراورده‌های جانبی است که ضمن تهیهٔ روغن کرچک به دست می‌آید.

تنها یک درصد از روغن کرچک تولید شده در سراسر جهان را صرف مصارف دارویی یا تولید فراورده‌های مفید برای سلامتی می‌کنند. از روغن کرچک برای درمان یبوست و همچنین، به عنوان مادهٔ استفراغ‌آور استفاده می‌شود (در مواردی که لازم است فرد استفراغ نموده و محتویات معده خود را به هر دلیل تخلیه نماید). مصرف زیاد روغن کرچک در زنان باردار می‌تواند سبب زایمان زودرس در آنها شود. البته مصرف بسیار زیاد آن (مثلاً یک بطری روغن) می‌تواند کشنده باشد. روغن کرچک بد بو و بد مزه است و از این رو مشهور است.

آب-اکسیژنه

هیدروژن پراکسید یا آب‌اکسیژنه (H۲O۲) یک اکسنده متداول است که به عنوان سفید کننده استفاده می‌شود. هیدروژن پراکسید ساده‌ترین پراکسید است (پراکسیدها ترکیباتی هستند که دارای یک پیوند یگانه اکسیژن-اکسیژن هستند). آب اکسیژنه خالص H۲O۲ یک مایع ناروانی است که کمی آبی رنگ می‌باشد

لکه شراب قرمز، خون، قهوه و غیره را هم می‌توان بوسیله آب اکسیژنه پاک نمود

ب اکسیژنه در گذشته به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده آن در پانسمان زخمهای عفونی استفاده می‌شد ولی امروزه به دلیل آسیبی که به بافتهای مجاور وارد می‌کند دیگر در پانسمان استفاده نمی‌شود و فقط گاه برای ضدعفونی لوازم یا سطوح استفاده می‌شود. از آنجایی که آب اکسیژنه بوبر است گاه در درمان زخمهای بدبو مورد استعمال قرار می‌گیرد.

آب اکسیژنه برای حذف مواد آلی و معدنی که موجب فاسد شدن آب استخر می‌شوند بکار می‌رود.

SLS

سدیم لوریل سولفات(پودری و رشته ای)
سدیم لوریل سولفات در صنایع داروسازی ،شوینده ،آفت کشها،صنایع تولیدی چرم ،کاغذ سازی،پلاستیک و چسب کاربرد دارد.

سولفات لوریل سدیم دراکثر مواد تجاری شویندهها مثل مایع ظرفشوئی وپاک کننده‌های صنعتی(کارواش وکف شورها و بر طرف کننده روغن) و در بیش از 90 ٪ مواد بهداشتی وپاک کننده بدن وسر ازقبیل خمیر دندان، صابون، شامپو، کرم ولوسیون چه به صورت مایع یا غیرمایع جهت زدودن چربی به عنوان ماده کف کننده و پاک کننده وامولسیون کننده مواد چسبنده بکارمی رودوجزومواد اولیه آرایشی و داروئی است

مونو-اتانول-آمین

مونو اتانول آمین
عامل متفرق کننده مواد شیمیایی کشاورزی،پولیش،تمیز کننده،رنگهای امولسیون،وسایل آرایشی،مانع زنگ زدگی،شتاب دهنده لاستیک،استخراج دی اکسید کربن وسولفید هیدروژن از گازهای طبیعی،و سایر گازها میباشدهمچنین در تولید مواد دارویی،مواد امولسیون کننده، صابونها و دترجنتها،پارچه و چرم مورد استفاده قرار میگیرد.

زاج یا آلوم، یک ترکیب شیمیایی خاص است که در کلاسی خاصی از ترکیبات شیمیایی قرار دارد. ترکیب خاصی با فرمول KAl (SO4)2.12H2O است. طبقه وسیع‌تری از ترکیبات شناخته شده به عنوان آلوم‌ها با فرمول AB (SO4)2.12H2O وجود دارد. AB(SO4) 2.12H2O.مقادیر زیادی از آن در یمن موجود می باشد و از رده سنگ های معدنی موجود در بعضی کوه های یمن است، این ماده در عطاری ها موجود بوده و برای اهداف پزشکی و به عنوان ماده ای ضد عرق و برای پاکسازی دندان شناخته می شود و این خواص آن به دلیل مواد سولفات آلومینیوم موجود در آن می باشد.

کربنات باریم

کربنات باریم

با فرمول شیمیایی BaCO۳ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۹۷٫۳۴ g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.

یکی از کاربردهای کربنات باریم در صنعت سرامیک است این ترکیب دو مورد استفادة مهم در صنایع سرامیک دارد که عبارتند از :

الف – تبدیل سولفات های محلول به سولفات باریم غیر قابل حل: ترکیب اکسید باریم در داخل سرامیک یکی از موارد استفادة کربنات باریم در ساخت وسایل سفالی پخته شده است.

درصورت عدم استفاده از کربنات باریم در ساخت این وسایل، سولفات های قابل حل موجود در سفال ها، رطوبت هوا را جذب نموده و انبساط حاصل می کنند و سرانجام خرد می شوند. علاوه بر این در اثر خشک شدن سولفات های محلول موجود در سرامیک ها، حبابهایی بر سطح سرامیک ایجاد م یشود. سولفات محلول موجود در تودة سرامیکی مانع یکنواختی تودة سرامیکی و مانع چسبندگی لعاب برروی سرامیک م یشود. اضافه کردن کربنات باریم به این مواد باعث تبدیل سولفات های محلول به سولفات باریم غیر قابل حل شده و مشکلات ذکر شده را بر طرف می کند. برای ساخت لعاب مورد مصرف در سرامیک نیز از کربنات باریم استفاده م یشود. این ترکیب به مخلوط لعاب در جریان گداختن اضافه شده و سبب تبدیل کربنات باریم به اکسید باریم شده که این امر باعث افزایش سطح واکنش و غلظت لعاب ذوب شده م یگردد و نهایتاً منجر به شفافیت سطح لعاب خواهد شد.

ب – کاربرد دیگر کربنات باریم در ساخت الکترو سرامیک ها است. این نوع سرامیک ها از اکسید و کربنات آهن به همراه باریم یا استرانسیم و سرب ساخته می شود. بخش کوچک ولی مهمی از کربنات باریم در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. در ساخت الکترو سرامیک ها. کربنات باریم به تیتانات باریم تبدیل می شود. این ترکیب دراثر واکنش میان کربنات باریم با اکسید تیتانیم در حالت جامد و در BaTiO2 درجة حرارت بالا بوجود می آید. مورد استفاده تیتانات باریم در ساخت دی الکتریک ها است.

فریت باریم نیز بخشی از مصرف کربنات باریم را تشکیل می دهد. از این ترکیبات در صنعت الکترونیک استفاده می شود و رشد این صنعت باعث افزایش میزان تقاضا برای کربنات باریم در سال های اخیر شده است.

از سایر موارد مصرف کربنات باریم می توان تثبیت کننده چسب آهار، انعقاد پلاستیک های مصنوعی،حشره کش ها، میکروب کش ها و سموم کشاورزی، عامل ذو بکننده در جوشکاری، در ذوب کردن و تصفیه منیزیم، در استحصال ایندیم، بازیافت روی از تفاله اشاره کرد.

سیلور-نیترات

نقره نیترات یا نیترات دارژان ، یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی AgNO۳ است. ترکیبی بی‌رنگ ، بسیار محلول ، اساسا سمی و به سادگی به نقره فلزی احیا می‌شود و از آن در تهیه ترکیبات نقره ، آئینه های نقره ، جوهرها استفاده می‌شود.

این ترکیب پیش ماده همه کاره برای بسیاری از ترکیبات نقره می‌باشد، شامل مواد اولیه مورد استفاده در عکاسی. حساسیت نقره نیترات از دیگر هالیدهای آن نسبت به نور، به مراتب کمتر است. در طب سنتی و کیمیاگری ایران باستان نقره نیترات را سنگ جهنم می‌نامیدند و موارد استفاده زیادی داشته است. در غرب نیز آن را به ماه نسبت داده و ماه سوزان نامیده‌اند.

نشادر

آمونیوم کلرید
کاربرد آمونیم کلرید:
1 _در سلول باطرى هاى خشک: به عنوان الکترولیت خشک در هرصورت کلرید آمونیوم باعث می شودکه اولا رطوبت در سطوح فلزات جذب گردد ثانیا سطوح فلزات پاک گردد و این باعث می شود قلع یا روی در عملیات روکش دادن بهتر با فلز واکنش داده و ترکیب شود.
2_براى تهيه مواد انفجارى سنگ معدن.
3_جزئى ازترکيبات جريان لحيم کارى، در صفحات روى و قلع ، درتصفيه الکتريکى روى.
4_براى سفت کردن چسب هائى با پايه فرمالدئيد.
5_براى فرونشاندن شعله، درمحلول هاى مربوط به قلم زنى.
6_به عنوان کود، ماده تثبيت کننده رنگ و چاپ، در تهيه ترکيبات آمونيوم.
7_ به عنوان مادة افزودنى براى سرعت بخشيدن به تثبيت در عکاسى.
8_ براى مخلوط هاى انجمادى ، در صنایع گالوانیزه گرم.
9_براى پاک کردن آهن هاى لحيم شده، در طب داروسازى ودامپزشکى.
10_ در پودرهاى شستشو ، براى زدودن برف.

پتاسیم-پرمنگنات

پرمنگنات پتاسیم ترکیبی معدنی است با فرمول شیمیایی 4 KMnO

بسیاری از کاربردهای پتاسیم پرمنگنات به‌ خاطر خواص اکسیدکنندگی آن است، از اینکه یک اکسید کنندهٔ قوی است و اینکه در این فرایندها محصول فرعی سمی تولید نمی کند. از کاربرد های پرمنگنات پتاسیم می توان به جذب اتیلن اشاره نمود که در پس از برداشت محصولات کشاورزی جهت افزایش عمر انبار مانی می توان اشاره نمود.

  • کاربرد در تصفیهٔ آب و ضدعفونی
  • کاربردهای زیست پزشکی
  • سنتزهای شیمی آلی
  • تصفیه پسابهای صنعتی

کلسیم-کلراید

از موارد استفاده از کلرید کلسیم در ساخت بتن‌های زودگیر می‌باشد. به این ترتیب که کلرید کلسیم در ساخت این بتن‌ها نقش تسریع کننده را دارد. این ماده شیمیایی ابتدا با آب بتن مخلوط و سپس به مخلوط شن و ماسه و سیمان اضافه می‌شود. به این ترتیب برای ساخت بتن‌های زود گیر می‌توان بجای استفاده از سیمان زودگیر از سیمان معمولی (پرتلند نوع I) همراه با کلرید کلسیم استفاده نمود. بتن ساخته شده به این روش در مقابل فرسایش مقاومت بیشتری از خود نشان داده اما در مقابل حمله سولفاتها آسیب پذیر تر بوده و افت بتن نیز حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش یافته اما در هر حال بدترین ضرر این ماده اثر آن بر روی آرماتورها و ایجاد خوردگی در آنهاست. به این ترتیب با توجه به بند ۹-۳-۵-۲ از مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایراناستفاده از این ماده تنها در بتن‌های بدون فولاد مجاز بوده و میزان مصرف آن به ۲ درصد وزنی سیمان محدود می‌شود.

سود گرانول

سودگرانول

خلوص 99.4%(هیدروکسید سدیم NaOH)

– بسته بندی های 25 کیلویی

– دارای استاندارهای بهداشتی و غذایی

– قابل استفاده در تمامی صنایع شیمیایی ، بهداشتی ، دارویی ، غذایی و…

از لحاظ خواص و فرمولاسیون مشابه سود سوز آور است با این تفاوت که درصد خلوص آن به مراتب بیشتر است(تا 99.7 %)

سولفات-مس

سولفات مس ریز مغذی کشاورزی، کات کبود و یا سولفات مس به رنگ آبی و بدون بو که دارای کاربردهای مختلفی در زمینه‌های کشاورزی، صنعتی، شیمی و طبی دارد. برای تهیه سولفات مس می‌توان از مس و اسید سولفوریک استفاده کرد.

سولفات مس، در تولید رنگ‌های آبی و سبز، در رنگرزی پارچه‌های نخی و ابریشمی، معادن، آبکاری، ساخت مرکب برای ورق‌های حلبی، رنگ مو، تولید سموم قارچ کش و باکتری کش، حفاظت چوب و تراورس، رنگرزی چرم، باطری سازی، گراور سازی، از بین بردن خزه در استخرها، مکمل غذای دام وطیور، تولید شعله سبز در مواد آتش بازی مورد استفاده است. معمولاً در صنایع مختلف از سولفات مس که فاقد اسید نیتریک باشد، استفاده می‌شود.

استفاده از سولفات مس به مقدار ۵۰۰ppm در آب آشامیدنی ماکیان برای کنترل آسپرژیلوز و کاندیدیاز و درماتیت گانگرنی توصیه شده است.

مس سولفات اغلب برای تهیه کاتالیست‌ها برای چندین واکنش در بسیاری از صنایع استفاده می‌شود.

فرم بدون آب مس سولفات بسیاری از فرایندها مانند جابه جایی در سنتزهای آلی را کاتالیز می‌کند.

در خالص سازی گازها برای برداشتن هیدروژن کلرید و هیدروژن سولفید استفاده می‌شود.

کاربرد مس سولفات در تهیه رنگرز میانی و کاتالیز سنتز ترکیب دی آزو ورنگ خوردن پتالوسیانین بسیار متداول است.

مس سولفات در آبکاری به عنوان الکترولیت استفاده می‌شود و همچنین در واکنش‌های رسوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به عنوان یک ماده افزایشی در چسب‌ها استفاده می‌شود.

مس سولفات به عنوان یک ماده رنگ دهنده برای شیشه، چسب و سرامیک استفاده می‌شود.

مس سولفات هم چنین در بسیاری از رشته‌های شیمی برای انجام واکنش‌های متنوع استفاده می‌شود

بنزوات سدیم

سدیم بنزوات یک ماده‌ی نگهدارنده‌ی غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت باکتری‌ها و قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. این ماده بیش از همه در غذاهای اسیدی مثل چاشنی‌های سالاد (سرکه)، نوشابه‌های گازدار (اسید کربنیک)، مرباها و آبمیوه‌ها (اسید سیتریک)، ترشی‌جات (سرکه)، و سس‌ها استفاده می‌شود. همچنین در مواد دیگر مانند برخی داروها و شامپوها نیز به کار می‌رود. سدیم بنزوات را بر روی محصول با همین نام یا E۲۱۱ مشخص می‌کنند.
سدیم بنزوآت با فرمول بسته C6H5COONa نمک سدیم از بنزوئیک اسید است که پودر کریستالی سفید رنگ با بوی مشخص و مزه شیرین است. این ماده در آب به راحتی حل می­شود و به عنوان ماده نگهدارنده از سال 1909 در بسیاری از مواد غذایی از جمله نوشیدنی ­ها و سالادها و داروها از جمله شربت­های ضد سرفه و دهان شویه­های الکلی کاربرد دارد و دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است.بنزوآت سدیم به صورت طبیعی در برخی گیاهان مانند زغال اخته، آلو، دارچین و سیب یافت می‏شود.

پتاسیم-هیدروکسید

هیدروکسید پتاسیم
خصوصیات :
فرمول شیمیایی KOH
جرم مولی ‎ 56.1056 g/mol
شکل ظاهری جامد سفید,
چگالی 2.044 g/cm3
دمای ذوب ‎360 °C
دمای جوش ‎1327 °C
پتاسیم هیدروکسید یا پتاس یک ترکیب معدنی با فرمول KOH است. این ترکیب و سود سوزآور(سدیم هیدروکسید) از قویترین بازها هستند. کاربردهای زیادی در صنعت دارد و مهمترین کاربرد آن خنثی سازی اسیدهاست.

بوراکس

بوراکس

بوره که نمک ایرانی نیز نامیده می‌شد در ایران و خاورمیانه قدیم بیشتر توسط زرگران به‌کار می‌رفت. بوره را نمک تلخ مزه‌ای توصیف می‌کردند که از آب دریاچه‌های آسیا و چین و تبت و هندوستان گرفته می‌شد. بوره ارمنی، بوره سفید و بوره سلمانی از انواع آن بود.

بوره یکی از مواد معدنی و از نمک‌های اسید بوریک است. بوره معمولاً به شکل پودر سفیدی متشکل از بلورهای نرم بی‌رنگ است که به آسانی در آب حل می‌شوند.

بوره کاربردهای زیادی دارد و از اجزاء استفاده شده در شوینده‌ها، مواد آرایشی و لعاب شیشه‌ها است. در زیست‌شیمی از آن به عنوان محلول‌های حائل، ماده ضد آتش، حشره‌کش و قارچ‌کش در فایبرگلاس بهره‌گیری می‌شود.

نام این کانی در زبان‌های اروپایی بوراکس است

سدیم-کربنات

سدیم کربنات، Na2CO3 یک نمک سدیم است که از ترکیب آن با کربنیک اسید تولید می‌شود.

مهمترین کاربرد سدیم کربنات در تولید شیمیایی شیشه است.چنانچه سدیم کربنات را در دماهای بسیار بالا حرارت دهیم، و آن را با ماسه و کلسیم کربنات ترکیب کنیم و سپس به سرعت آن را سرد کنیم، محصول ما شیشه خواهد بود.

سدیم کربنات همچنین به عنوان بک باز نسبتاً قوی در بسیاری از موارد به کار می رود. برای مثال، به عنوان تنظیم کننده PH جهت حفظ پایداری شرایط قلیایی لازم برای عملکرد اکثر عوامل تولید کننده از این ترکیب استفاده می شود.

به عنوان یک افزودنی رایج در مخازن شهری جهت خنثی سازی اثر اسیدی کلر و افزایش PH به کار می رود.

در آشپزی، گاهی اوقات به عنوان یک جایگزین برای سدیم هیدروکسید برای قلیایی کردن به خصوص در چوب شور (نان نمکی) به کار می رود. این خوراک ها با یک محلول ماده قلیایی عمل آوری می شوند تا PH سطح ماده غذایی را تغییر کند که این سبب برشتگی بیشتر آن می شود.

در شیمی این ماده به عنوان یک الکترولیت استفاده می شود و این از آن جهت است که الکتزولیت ها معمولاً بازهای نمکی دارند و از طرفی سدیم کربنات به عنوان یک رسانای خوب در الکترولیز عمل می کند.

در خانه ها به عنوان نرم کننده ی آب در شست‌وشوی لباس ها به کار می رود.

این ماده با یون های منیزیم و کلسیم موجود در آب سخت مقابله می کند و مانع از تشکیل پیوند بین آنها با ماده شوینده به کار رفته می شود. بدون استفاده از سدیم کربنات شوینده اضافی برای خیساندن یون های منیزیم و کلسیم نیاز می شود. سدیم کربنات در بخش شویندهای فروشگاه ها به نام علف شوره (اشنان) دیده می شود و به طور موثری لکه های روغن، گریس، و الکل را از بین می برد.

سدیم کربنات همچنین به عنوان عامل ضد رسوبی از جمله رسوب هایی که در کتری ها و ماشین های بخار دیده می شود به کار می رود.

در کارگاه های آجرپزی از سدیم کربنات به عنوان عامل خمیرکننده استفاده می شود تا حجم آب مورد نیاز جهت قالب گیری خاک رس کاهش یابد.

همچنین از آن برای تهیه فوری ماکارونی استفاده می شود. سدیم کربنات یک افزودنی غذایی است (E500) که به عنوان تنظیم کننده میزان ترشی و نیز به عنوان پایدار کننده به کار می رود. سدیم کربنات همچنین در تولید بستنی چوبی کاربرد دارد. احساس خنکی و گازدار بودن نتیجهٔ واکنش گرماگیر بین سدیم کربنات و یک اسید ضعیف است (که معمولاً سیتریک اسید انتخاب می شود) و در نتیجهٔ آن کربن دی اکسید تولید می شود؛ یعنی زمانی که بستنی با بزاق دهان خیس می شود. سدیم کربنات همچنین برای از بین بردن کپک چوب یا سایر مواد به کار می رود.

سدیم-هیپوکلریت

هیپوکلریت سدیم
بلورهایی به رنگ سبز کم رنگ، ماده موثر در آب ژاول، و ناپایدار در هوا که در آب گرم تجزیه میشود، محلول در آب سرد، به عنوان رنگبر برای خمیر کاغذ و منسوجات، واسطۀ شیمیایی و در داروها به کار می رود.

آب ژاول محلولی از ۱۰ تا ۱۶ درصد هیپوکلریت سدیم (NaOCl) در آب است. این محلول را برتوله، کشف کرد و چون نخست در محله ژاول پاریس تولید می‌شد، به آب ژاول معروف شد. آب ژاول ماده‎ای سمی است. رنگ آن نزدیک به زرد و طعم و بوی آن تند است. آب ژاول را برای گندزدایی و بوزدایی به کار می‎برند. از این ماده در صنعت به عنوان رنگ‎زدا و سفید‏کننده پارچه و خمیر کاغد استفاده می‎شود. در خانه‎‏ها برای ضد‏عفونی کردن سبزی‏ها و سفید کردن رخت‏ها به هنگام رختشویی از آب ژاول استفاده می‏کنند. این محلول با نام‏های گوناگون در بازار به فروش می‏رسد. خاصیت ضدعفونی کننده آب ژاول به دلیل تولید کلر آزاد می‌باشد.
آب ژاول را از دمیدن گاز کلر درمحلول سدیم هیدروکسید تهیه میکنند. از جمله تستهایی که روی آب ژاول انجام می‌شود تعیین مقدار کلر آزاد وتعیین مقدار NaOH است.

تیوسولفات-سدیم

تیو سولفات سدیم به فرمول Na۲S۲O۳، یک ترکیب کریستالی بی رنگ است. که بیشتر با نام هیپو سولفیت سدیم یا هیپو خوانده می‌شود.

کاربرد تیوسولفات سدیم:
در صنایع رنگرزی پارچه،چرم سازی،تولید آفت کش ها،خنثی کردن کلر موجود در آب شهری و به عنوان یک عامل احیا کننده در صنایع آبکاری کاربرد دارد.